torstai 18. kesäkuuta 2015

Ilarin kasvu


Mun pieni silmäterä täytti tässä kuussa jo 6 kk, eli on nyt puolivuotias! Aika on mennyt todella vauhdilla ja siitä pienestä pallerosta on kehittynyt aika karismaattinen ja charmikas nuori mies. Ilari on iloinen ja reipas, jolla kuitenkin on pilkettä silmäkulmassa. Ilari on varsin huumorintajuinen kaveri ja koettelee välillä maman hermoja rankallakin tavalla. Mitään isompia tuhoja Ilari ei ole saanut aikaiseksi, välillä on pissa-alusta revittynä kotona tai vähän jostain kulmasta maistettu. Ruoalle Ilari on todella perso, söisi kyllä varmasti kaiken. Lenkilläkin Ilari tuppaa nappaamaan kaiken mahdollisen suuhunsa ja olen monta kertaa jo miettinyt jonkin kuonokopan hommaamista, ettei aivan kaikkea imuroisi.


Ilarilla on paljon koirakavereita, mutta Ilari voi alkuun olla aika arka uusia tuttavia kohtaan. Kun vähän tutustuu, alkaa leikkiminenkin kiinnostaa pikkuherraa. Assia tykkää pompottaa kun Assi on niin nössö. Ilari ei oikeastaan pahemmin hauku tai pidä muutenkaan meteliä, paitsi juuri Assia komentaessaan. Ilari on aika mamman poika, jos kotona ollessamme menen vaikka vessaan, alkaa armoton itkeminen. Hain Ilarin silloin kasvattajalta helmikuussa yksin ja vietinkin tiivisti alkuajan Ilarin kanssa kahdestaan, jolloin se vähän leimaantui minuun. 



Ilari on todella seurallinen ja tykkää nyhjätä sohvalla vaikka koko päivän. Vastakohtana Ilari on myös kova poika lenkkeilemään. Ilari jaksaa lenkkeillä vaikka kuinka monta kilometriä, eikä tee mitään stoppeja toisin kuin Assi. Ilari nukkuu hyvin yöunet, pikkuhiljaa on siirrytty siihen, että Ilari saa nukkua vieressä, ennen nukkui omassa kopassaan. 


Ilari on reilu pari kiloinen (tarkkaa painoa en tiedä, kun vaa'asta loppui patterit) ja pentukarva on vaihtunut melkein kokonaan. Ilarille ei kauhean pitkää karvaa ole kasvanut vaikka onkin pitkäkarvainen chihuahua. Lähinnä korviin on kasvanut söpöt tupsut ja häntä hieman tuuheutunut. Pesin Ilarin turkin vähän aikaa sitten ja sillä nyt sattui olemaan todella kiiltävä ja hyvännäköinen turkki kuvaushetkellä. 


Ilari n. 2 kk



Ilari 3 kk



Ilari 6 kk

Ulkonäkö on todella paljon muuttunut, pienestä möhkäleestä on kasvanut pitkäjalkainen ja lihaksikas nuori mies. Suolitukoksesta johtuen Ilarin paino tippui jonkin verran ja nyt sitä ollaan pikkuhiljaa keräilty takaisin. Ilari alkaakin nyt olla jo aivan sopusuhtainen, vielä vähän aikaa sitten oli vähän turhan hoikassa kunnossa. On ihanaa saada elämään noin persoonallinen ja rempseä kaveri, joka kyllä huomaa, milloin minulla on huono päivä tai kaipaan halikaveria. 





2 kommenttia: