maanantai 29. kesäkuuta 2015

Estekurssi, day 1

 
Tosiaan, niinkuin edellisessä postauksessa kerroin, siskollani ja minulla alkoi neljän päivän estekurssi. Ratsastuskoulullamme järjestetään muutaman kerran vuodessa tälläisiä kursseja ja aina kun niihin olen osallistunut, olen tykännyt todella paljon.
 
Olemme nyt siinä "helpoimmassa" ryhmässä, joka itseäni ei haittaa ollenkaan. Olen viimeaikoina ollut todella epävarma hypätessä, joten ihan perustekniikan harjoittelu ei tee todellakaan pahaa. Nyt ekana päivänä meillä olikin teemana ihan perusteet, istunta, myötääminen, katse, tiet, askelten laskeminen ja johtaminen. Esteet eivät olleet mitään korkeita, n. 40-60cm, mikä olikin ihan hyvä kun tekniikkaa harjoitellaan. Ratsukseni sain yli 20 vuotiaan Nanski-papparaisen, jolla iästään huolimatta virtaa riitti vaikka nuoremmille jakaa. Tykkään siitä, että hevonen kulkee omalla moottorilla, ilman, että joudun käyttämään kamalasti energiaa eteenpäin pyytämiseen. Nanski on esteillä todellinen konkari, mutta ihmeellisesti jaksoi keskittyä, vaikka estekorkeus ei päätä huimannutkaan.
 
Hyppääminen sujui hyvin ja ei tuo hyppääminen aivan ollut jäänyt unohduksiin. Vaikka hypyt sujuivat, on aina jotain pientä viilaamista. Itselle sain ainakin ohjeeksi kantapäiden laskemisen (olen jostain syystä alkanut nostaa kantapäitä hirveän korkealle) ja samoin istuntani sai hieman noottia. Mutta joka tapauksessa, todella hyvä fiilis jäi ja innolla odotan tämän päivän treeniä.
 
Ylhäällä siskoni tekemä video päivän treenistä, jonka kuvasi siskoni poikaystävä. Tänään tehtävät jatkuvat ja sain ainakin ymmärtää, että tämäkin päivä jatketaan vielä Nanskin kanssa, huomenna hevosia ilmeisesti vaihdetaan.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti