keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Sama nainen


Luvattu on paljon, 
rikottu enemmän. 
Vierelläsi valvon, 
ja kauniina sut nään. 
Sä oot se jonka, 
löydän aina uudelleen. 
Taas tässä oon ja valmis, 
uuteen kierrokseen. 

Mut mussa ei oo mitään, 
mussa ei oo mitään uutta. 
Oon vielä samanlainen, 
sama mieli, 
sama sydän, 
sama nainen. 

 
Kuuntelen biisin sanoja. Mussa ei oo mitään uutta. Olenko samanlainen? Se sama nainen. Se joka kerran sairastui ja tulee sairastamaan koko lopun elämäänsä. Se sama, joka ei osaa heittäytyä tilanteisiin ja nauttia elämästä. Joka mielummin kyyhöttää yksin kotona, kun voisi olla jossain pitämässä hauskaa. Se joka dramatisoi, epäilee ja pelkää jokaista asiaa. Voivatko ihmiset noin vain muuttua? Parempaan suuntaan? Mikä on se mittari, että nyt olet parempi ihminen, parempi nainen? Jokainenhan on sellainen mikä on, voiko koskaan olla niin huono, että täytyisi muuttua?  

 


Kyllä, ihmiset voivat muuttua. Ennen olin seurapiiri kaunotar, joka oli aina paikalla, siellä missä menoa ja meinikiä riitti. Se joka spontaanisti lähti ajattelematta seurauksia. Se joka otti riskejä, senkin kustannuksella, että kaikki olisivat voineet mennä ja menivätkin mönkään. Se, joka todella nautti elämästä ja sen tuomista haasteista. Ei pelännyt yksin heräämistä tai yksin jäämistä. Osasi ottaa ilon irti ja olla välittämättä muiden tunteista. Osasi ajatella itseään.

Ja mitä nyt..

 
Jäljellä on lähinnä haalistunut, mustavalkoinen kuva naisesta, jota vuodet eivät ole kohdelleet hyvin. Joka pelkää kaikkea. Joka ei halua tarttua tilaisuuteen päästä pois harmaasta, joka mielummin uppoaa kokonaan siihen suohon, joka hänet on jo kerran melkein vienyt mukanaan. 

 
Ihmiset muuttuvat, jotkut parempaan, toiset huonompaan suuntaan. Muutos on aina lähdettävä sinusta itsestäsi, kukaan ei voi muuttaa sinua tai muuttua puolestasi.
Minunkin on muututtava!
 
 

4 kommenttia:

  1. Olisin halunnut kommentoida jotain vähän laajemmin, mut oon tosi väsynyt eikä ajatus oikeen kulje. Tyydyn nyt siis sanomaan vain, että sä kirjoitat tosi ihanasti!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi. Voin todella samaistua oikeastaan kaikkeen siihen mitä olet kokenut. Itse suljin samalla lailla koko maailman ulkopuolelleni, en halunnut nähdä ketään, lähteä kotoa minnekkään. En sitä itse edes tajunnut, automaattisesti vastasin kaikkeen ei. En lähde, en tee, en mene, en halua. Oikeasti halusin. Teen tätä vieläkin alitajuntaisesti, minua pyydetään jonnekkin ja masennus vastaa: "Et mene". Ja seuraavaksi itken yksinäni sitä ettei minua pyydetä minnekkään, ehkä sen takia, että aina sanon ei. Haluan olla yksin, mutta samalla pelkään kuollakseni yksinäisyyttä. Sitä, että oikeasti jään yksin.
      Välillä on vain niin vaikeaa olla ihminen, kaikkine vikoineen ja ajatuksineen. Miksi tästä elämästä on tehty niin vaikeaa?
      Kiitos paljon, että jaoit tarinasi kanssani. <3

      Poista