perjantai 1. marraskuuta 2013

#3 Leffa-analyysi: Sinister

Nyt on tullut katsottua muutamia leffoja, joita haluankin tämän blogin puolella suositella. Elikkäs lisää kauhua! Olimme siskoni kanssa viime lauantaina kaksistaan kotona, ja mieli teki katsoa joku elokuva. No minä olin edelleen kauhufiiliksissä ja siskoni oli pari päivää aikaisemmin ehdottanut katsottavaksi juuri tätä kyseistä leffaa. Täytyy jo tässä vaiheessa sanoa ettei kolahtanut ihan niin paljon tämä elokuva kuin kirottu. Mutta ihan hyvä tämäkin :)

(HUOM! SISÄLTÄÄ JUONIPALJASTUKSIA!)

Sinister 2012


Sinister

"Rikoskirjailija Ellison muuttaa perheineen taloon, jossa asunut perhe koki hirvittävän kohtalon. Ellison kirjoittaa tästä tapahtumasta kirjaa ja haluaa tehdä havaintoja ja selvittää tapahtumia lähietäisyydeltä. Talossa asunut perhe hirtettiin pihalla olleeseen puuhun, samassa perheen tytär katosi. Ellison ei ole kertonut perheelleen, että he muuttivat murhataloon. Ellison löytää pahvilaatikon ullakolta, joka on täynnä vanhoja filmejä ja alkaa käymään niitä läpi. Erittäin raaoista murhista kuvatut filmit paljastavat Ellisonin olevan keskellä hirvittävää sarjamurhaa. Jokaisen murhan yhteydessä on perheen lapsi kadonnut. Ellison näkee eräässä filmissä, jossa perhe hukutettiin, uima-altaassa kummallisen näköisen olennon, joka myöhemmin tulee ilmi Mr.Boogieksi.


Sinister

Ellison alkaa kuulla talossa askeleitten ääniä, varsinkin ullakolla. Siellä hän myös näkee lauman kadonneita lapsia, käärmeen ja skorppionin sekä itse paholaisen. Ullakko pettää Ellisonin jalkojen alta ja tämä tippuu ryminällä alas. Samalla Mr.Boogie heittää Ellisonin aiemmin polttaneet filmit alas täysin ehdassa kunnossa. Perheen poika alkaa kävellä unissaan ja saa kohtauksia, esim. hän oli mennyt muuttolaatikkoon ja hyppää laatikosta puolalasti ja huutaa, ihan kuin kirottu. Toinen vastaava kohtaus, mutta poika oli mennyt ulos.


Sinister

Ellison kutsuu apuun paikallista apusheriffiä, joka etsii tietoja aikaisemmista surmista. Toistuvat samanlaisuudet alkavat hirvittää itse kirjailijaakin, mutta liian myöhään. Kadonneita lapsia vilisee talossa, ja Ellison päättää muuttaa perheensä takaisin kotitaloonsa. Kaikki hyvin.. vai onko? Nimittäin Mr.Boogieta ei pääse pakoon. Myös kirjailijan perhe kokee karmaisevan kohtalon, vielä karmaisemmalta taholta.." 


En päässyt tähän leffaan niin hyvin kiinni kuin kirottuun, vaikka tämäkin oli ihan hirveä, mutta silti siitä puuttui jotain.. Ehkä myös liiallinen samankaltaisuus Kirotun kanssa.. Perhe muuttaa taloon missä on tapahtunut kauheita, paha henki jne.. Toisaalta tässä loppu oli ihan päin vastainen kuin kirotussa, mikä ei ollut omaan mieleeni hyvä ollenkaan. Jäin pitkään miettimään että elokuva oli äärimmäisen hyvä, tai olisi jos ei loppu olisi ollut jotenkin liian tekemällä tehty ja lyhyt.. No katsokaa itse jos kiinnostaa, voi laittaa omia mielipiteitään tähän, mutta minulle ei nyt tippunut..

★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti