maanantai 4. marraskuuta 2013

Mantelilikööri kakku

Sain tehtäväksi ystäväni bileisiin tehdä kakun, jossa olisi alkoholia vielä tallessa (viimeksi tein baileys-juustokakun, jossa harmikseni baileys keitettiin jolloin alkoholi haihtui :( ). Olen vieläkin tuon rommikakun pauloissa, joten päätin kokeilla, miten Disaronno-karvasmantelilikööri sointuisi rommin paikalle. Disaronno on ehdottomasti suosikkini likööreistä ja siksi halusinkin sitä käyttää. Taikinaan sai lisätä aika runsaasti sitä, että maistui (toisaalta taikinaanhan tulikin myös rouhittua mantelia, joka taas peitti karvasmantelin makua). 


Ohje oli muutoin täysin sama, elikkäs löytyy Täältä (kiitos Tarun Taikakakut!). Kreemiin sain myös todenteolla lisätä likööriä, ei meinnanut millään maistua. Päätin että kostutan vielä paistetun kakun Disaronno-vesi seoksella.

Kakusta tuli kyllä todella mantelinen, mikä tarkoittaa sitä että meinasi henki lakata kulkemasta. En tajua miten tämä manteliallergia on nyt ottanut vallan. Ennen ei ole ollut mitään ongelmia, enkä ole vielä asennoitunut siihen että olen mantelille allerginen. Eiköhän se tästä, muistaa vain välttää mantelia kaikin mahdollisin tavoin, vaikka se on niin hyvää :(

Kakku onnistui todella hyvin, oli mukavan kostea ja manteli maistui. Maistui juhlijoillekkin, sekä kotiporukalle kun saivat osansa kakusta :) Päälle väkersin muutamia oranssi/pinkkejä kukkia sekä rouhittua hasselpähkinää. Täytyy testata tuleeko allergiaa myös hasselpähkinästä, mutta ainakin mantelista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti