sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Valkosuklaamousse-lakkahillo kakku Isälle! ♥

Meillä isänpäivää juhlittiin tälläisen kakun merkeissä:

Valkosuklaamousse-lakkahillo kakku

Idea kakun täytteistä lähti ihan omasta päästä. Mietin yksi päivä kuinka tekisi mieli lakkahilloa ja toisena kuinka tekisi mieli valkosuklaata, siitä se yhdistelmä sai alkunsa. Tähän vuodenaikaan ei tietenkään löytynyt puhdasta lakkahilloa, joten jouduin hankkimaan lakka-omenahilloa, joka ei makua pahentanut, sillä omena maistui vain vähän.

En tajua miksen ikinä onnistu kakkupohjan teossa, nyt siihen oikein panostin. Tein ihan perusohjeella (vieläpä "aina onnistuvalla" ohjeella, pöh) ja silti kakku lässähti ja päälle tuli kova "kuori". Luulen että vatkasin liikaa taikinaa. No maku oli mitä parhain eikä pohja käsitellessä edes hajonnut :)

Moussen kanssa oli myös ongelmia. Jäähdytin valkosuklaan hyvin ennen kuin lisäsin sen vispikerman ja muna-sokerivaahdon sekaan, silti ihan kuin mousse olisi leikannut. Laitoin kaksi liivatetta ja moussen hetkeksi pakkaseen. Tämän ansiosta mousse oli edes vähän käsiteltävämmässä muodossa.

Kaikki koristeet ovat sokerimassaa. Tämä kakku oli kyllä parhain mitä olen tehnyt, ja toki se on ihanaa huomata edistystä niin tekniikassa kuin luovuudessakin. Vielä kun saadaan pohjat onnistumaan niin hyvä tulee :) Maku oli kuitenkin erittäin hyvä, lakkahillo teki raikkautta niin makealle valkosuklaalle. Isä oli kiitollinen ja tyytyväinen! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti