perjantai 22. marraskuuta 2013

Äidin syntymäpäivä kakku vol.1

Uunissa tehty juustokakku? Hmm, en olekkaan aikaisemmin tälläistä tehnyt ja Kermaruusun <3 blogista juuri sopivasti löysin osviittaa antavan ohjeen :)

Vadelma-appelsiini juustokakku uunissa

150g digestive / bastogne keksejä
100g voita

600g appelsiinin makuista tuorejuustoa
100g ranskankermaa
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vadelmia

Päälle vadelmia, appelsiiniserpentiiniä sekä tomusokeria

Hienonna keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista 170 asteessa n. 5 min.

Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää sokeri ja vehnäjauho. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele väliin vadelmat ja kaada loppu täyte. Paista 170 asteessa n. tunti (vähän reilu tunti meni itsellä, ei meinannut ottaa väriä). Anna kakun jäähtyä / tekeytyä seuraavaan päivään tai 5-6 tuntia. Koristele vadelmilla, serpentiinillä ja tomusokerilla.
 
 
Innolla lähdin taistoon, ja todella hyväähän siitä tuli. Kermaruusun ohjeessa ei ollut laisinkaan appelsiinin makua, vaan sitruunan. Itse kuitenkaan en sitruunan mausta välitä joten päätin jättää sen pois. Happamuutta ja kirpeyttä halusin kakkuun saada, ja kaupassa kävelikin vastaan appelsiinin makuinen tuorejuusto. Mietittiin äidin kanssa, että miksei tuorejuustojakin voi olla monia eri makuja kuten on rahkoissakin? Kai siihen vaadittaisiin 15 vuoden insinöörikoulutus :)

Ohje oli helppo, selkeä ja sen teki äkkiä. Paistamisessa sitten vastavuoroisesti kestikin hyvän tovin. Paistoin alatasolla n. 1,5 h kakkua, eli kauemmin kuin ohjeessa. en tiedä olisiko kakku pitänyt paistaa keskitasolla, vai onko uunini niin tehoton vai mikä oli vikana? No tärkeintä kuitenkin että työporukalle kakku maistui ja kakku näyttikin omaan silmään todella kauniilta :)

Kerrankin onnistuin visuaalisessa ilmeessä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti