keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Isin Pikkutyttö..

Jeps se olen minä. Otsikosta ei saa ilmi kerrottavaani, mutta en keksinyt parempaakaan. :D Elikkäs isälläni, Artolla, on tänään nimipäivä ja heillä on töissä sellanen käytäntö että vietettiinpä mitä tahansa kissanristijäisiä, niin jotain herkkua pitää tulla. Isältäni sain jo ohjeen, että pullaa sen olla pitää. Olen aikaisemminkin antanut isän mukaan pullia (en vaan kuollakseni muista mitä) työpaikalle ja niistä on tykätty.

Googlettelin, en halunnut mitään perus korvapuusteja tehdä, joten päädyin Dallaspulliin. Ja siinähän se ilta sitten vierähti pullien teossa. Reseptin löysin jostain kotikokki-sivustolta, jota en nyt enää löydä :) Ohjeen sain kuitenkin ylös ja voin sen tähän laittaa:

Dallaspullat (n.35 kpl)

6 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 kananmunaa
n.16 dl jauhoja
200g voita

Täyte:
300 g voita
400 g vanilijarahkaa
2 ps vanilijakastikeaineksia
1 dl vaaleaa siirappia
2 rkl vanilijasokeria

Päälle:
1 muna

Tehdään normaali pulla taikina. Lämmitä maito käden lämpöiseksi (n.37 astetta) ja murusta joukkoon hiiva. Sekoita ja lisää sokeri ja suola. Tämän jälkeen munat joukkoon (alkuperäisessä ohjeessa ei ollut kananmunia ollenkaan, mutta kyllä pullataikina sen tarvitsee). Lisää n. puolet jauhoista jonka jälkeen voi. Lisää joukkoon loput jauhot ja tarvittaessa avita kädellä sekoitusta. Nosta lämpimään paikkaan kohoamaan n. 30 min. Tee taikinan noustessa täyte. Sulata voi ja lisää muut ainekset joukkoon, iisiä vai mitä? Pulla taikinan kohottua jaa taikina kolmeen osaan ja ota yksi osa ensin työstettäväksi. Kaulitse taikinasta levy jauhotetulla alustalla ja levitä 1/3 osa täytteestä levylle. Pyöritä levystä rulla ja leikkaa suht mataliksi paloiksi ja nosta pulla ylös päin pellille. Voitele munalla ja lisää halutessasi täytettä myös pullien päälle. Paista pullia 225 asteessa n.13 min. 

Oli älyttömän hyvää, vaikka mahani ei tykännytkään siitä kun maistoin pullia, vaan yön aikana turposi valtavaksi palloksi. Mutta pääasia on että maistuivat hyvälle, vaikka ulkonäkö olikin aika brutaali. Toivottavasti maistui myös isin työpaikalla!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti