maanantai 14. lokakuuta 2013

Juntti Ukko!

Ei mennyt ihan niinkui Strömssössä Tuplan kanssa. Olin siis viime tiistaina taas ratsastelemassa Tuplalla ja sää näytti jo uhkaavan sateiselta. Tallille tultuamme melkein heti perään tuli Tuplan omistaja hoitamaan Tituksen ja toinen tallilainen. Saimme siis oivan maastoporukan aikaiseksi. Käytiin kävelemässä vähän erireittiä kuin yleensä. Ja meni hyvin maastossa.

Sain kuulla jo aikaisemmin viime viikolla, että Tuplalla on ollut jalat (varsinkin takajalat) turvoksissa joten mitään huippurankkaa treeniä ei saisi mennä. Ja Tuplan kauramäärää oli lisätty, koska Tuplalla käy useampi ratsastaja viikkossa. Eikä ollut ajatuksissakaan, aattelin että humputellaan nyt tämä ratsastuskerta. Paljon käyntityöskentelyä, jonkun verran ravia ja vaan muutama laukannosto. Ja mitä vielä!

Alkoi hämärtää jo vaikka kentällä oli valot, kaikki reunoilla olevat esteen yms. näyttivät hirmuisen pelottavilta. Lisäksi paljon aikasemmin kentän vieressä olleelta hiekkakuopalta lähti vyöryämään muutama kivi. Tätä Tupla ei edes huomannut, mutta auta armias kun se huomasi että muutama kivi on ilmestynyt kentän viereen. Tupla ryntäsi laukkaan ja kääntyi salamana vasemmalle. Melkein olin tutkimassa kentän pohjaa. No tämähän ei tietenkään jäänyt viimeiseksi pyrähdykseksi. Seuraavalla kierroksella, samassa kohdassa, sama juttu. Sitten rupesi jo v*tuttaa ja laitoin ukkelin kulkemaan ympyrällä. Nostin siinä laukkaa se oli taas niin mahdottoman tahmea. Toiseen suuntaan sama juttu. Tupla ei tykännyt siitä että vaadin siltä jotain ja lähti rodeo pukkilaukkaa kohti kentän porttia (joka oli auki :3). Sain sen juuri käännettyä ennen porttia ja kaiken kukkuraksi pysyinkin vielä selässä. Sen jälkeen saikin poika kurinpalautusta.

Lopputunti mentiin ympyrällä ravin tempoa parannellen ja taivuttaen. Lopuksi käveltiin paljon. Ratsastuksen jälkeen eivät jalat olleet yhtään turvoksissa, laitoin kuitenkin omistajan ohjeesta linimenttiä takasiin. Tämä oli huonoin ratsastuspäivä Tuplalla, mutten siitä jaksa stressata. Ensi kerralla paremmin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti