sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Ratsastuspäivitystä!

On jäänyt ratsastuspostaukset nyt vähiin, tosiaan olin 21.9. ratsastamassa, josta en ole postausta vielä julkaissut. Tuon ratsastus tekstin kirjoitin jo kahteen kertaan, ei teksti vain kuulostanut omaan korvaan aikuismaiselta ja hyvältä joten päätin ne jättää julkaisematta.

Joo, takaisin siis tuonne syyskuun puolelle ( 28.9. meillä ei ollut ratsastus, koska tallilla oli kisat). Elikkäs ratsastukseni on ollut painosanalla huonoa nyt jo usemman tunnin ajan. Päätin siis pyytää tunnille tallimme omasta mielestäni helpointa hevosta, Varkkua (josta olenkin aikaisemmissa postauksissa kertonut).

No tunti ei hirveästi poikennut aikaisemmista tunneista, olin taas aivan hukassa, istunta oli surkea sekä kädet ja jalat eivät kummatkaan totelleet mitään mitä niille käskin tekevän. Meno oli kipittävää ja epätasapainoista, kaikki meni ihan päin pyllyä. Tulin taas sen kysymyksen eteen, että miksi jatkan, miksen lopettaisi kun ei tämä toimi, en nauti huonosta ratsastuksesta, sekä stressaan jokaista tuntia kun mietin jo etukäteen kuinka pettynyt olen jos ratsastan huonosti. Vuodatusta, vuodatuksen perään. Huoh, jos se tästä sitten lutviutuu, jossain vaiheessa.

Kiitos kuvista Sini ja Janette! :)












6.10. oli taas ratsastustunti. Jouduimme lauantain ratsastuksen siirtämään sunnuntaiksi, joka nyt ei haitannut ollenkaan. Päin vastoin, saimme taas olla kolmestaan kello neljän tunnilla! Oli taas luksusta! Listaan oli valmiiksi merkitty kuka menee kenelläkin ja omalle kohdalleni osui Nasu. Nasulla olen viimeksi hyppytunnilla keväällä mennyt, joka ei todellakaan mennyt hyvin, oli oikein rimanalitus. Joten oli vähän sekavat fiilikset. Nasu oli karsinassa kärttyinen eukko, pinteleiden laittokin tuntui olevan sen mielestä vastenmielistä, satulasta puhumattakaan. Tunnille päästyämme, Nasu oli todella vetelä ja haluton tekemään mitään. Mietin jo että mitäköhän tästäkin tulisi..?

Ja mitä vielä, yhtäkkiä kaikki loksahti. En stressannut ratsastusta ollenkaan, kuuntelin hevosta ja sen eleistä tajusin, miten se haluaa että ratsastan sitä ja kuin taikaiskusta (PUFF!) kaikki toimi! Nasu liiteli eteenpäin, kun sain istunnan rauhoitettua, jalat lähelle, lantio liikkumaan (TÄRKEIN ASIA Nasulla ratsastaessa), ohjet hyvin tuntumalla ja kyynerpäät joustamaan. Teimme paljon (varsinkin laukassa) ympyröitä ja voltteja, pohkeenväistöjä käynnissä, loivia kaariuria, pidennyksiä (jossa Nasu oikein "aukesi" liikkumaan, ponnisti hyvin takaa ja oli tasapainoinen ja todella hyvä!)  Kaikki meni nappiin, varsinkin laukka, jossa on aikaisemmin ollut kauheasti ongelmia. Todella pitkästä aikaa hyvää ratsastusta, ja tälläisestä itse nautin! Erittäin hyvillä mielin kohti seuraavaa ratsastuskertaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti