tiistai 8. lokakuuta 2013

Browniet ja vadelmamelba!


Koko perjantain mietin, että mitäköhän hyvää tekisin kun teki niin mieli jotain! :D Katsoin aikasemmin viikolla Neljän Tähden Illallista jossa Suomipopin päiväjuontaja Sami Kuronen  (linkki Samin blogiin) teki super hyvän näköisiä brownieita ja vadelmasoossia. Mietin päässäni, että empä ole ikinä moisia tehnyt, enkä pahemmin syönyt ja pelkkä tekeminen näytti jo haastavalta. Päätin kuitenkin kokeilla :)

Browniet

200g tummaa suklaata (Brumbergin tummasuklaa on mielestäni parasta tummaasuklaata leivontaan)
2,5dl sokeria
200g voita
1 tl vanilijasokeria
5 kpl munia
1,75dl vehnäjauhoja (sopii varmaan gluteenittomat, tällä kertaa tein ihan normaaleista jauhoista)
0,75dl kaakaojauhetta

Voitele ja jauhota n.20 x 30 cm vuoka (käytin jauhottamiseen kookoshiutaleita jotka sopivat mahtavasti tummaansuklaaseen). Sulata suklaa. Itse teen aina kaikki suklaan sulattamiseen liittyvät vesihauteessa. Anna jäähtyä. Mittaa kulhoon sokerit ja sulanut voi. Vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen mukaan ja lopuksi lisää sulatettu suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauho ja kaakaojauhe, lisää taikinaan siivilöiden. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n.puoli tuntia (20-25 min riittää jos haluaa että brownie on sisältä hieman kostea).

Vadelmamelba

200g vadelmia
2 rkl tomusokeria
1tl sitruunamehua

Poraa vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi sauvasekoittimella. Painele seos siivilän läpi niin että siemenet jäävät siivilään. Ulkomaisia vadelmia (niinkuin itselläni oli) kannattaa kuumentaa ensin pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Helppoa ja hyvää! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti