perjantai 11. lokakuuta 2013

Äidin ja isän 20v hääpäivä ♥





Taas hamstraan näitä postauksia luonnoksiin, voi turhuuden turhuus! Eiköhän nämä pikkuhiljaa purkaudu tänne blogin puolelle. :)
Tiistaina oli äidin ja isän 20v hääpäivä, jonka kunniaksi tein hieman aikuisempaan makuun gluteenittoman Baileys juustokakun. Tämä oli kyllä ihan älyttömän hyvää! Ja älyttömän helppo tehdä :) Meinasin että teen ystävättäreni nyyttärityylisiin tupaantulijaisiin samanlaisen. Ohjeen nappasin Vaaleanpunaisen Nonparellin Blogista, jossa oli ihan järisyttävän hieno tuo kakku :) Omastani tuli, noh, vähän erilainen :)

Pohja:
reilu 200g gluteenittomia "domino-keksejä"
50g voita (oivariini käy mainiosti)

Murskaa keksit (itse laitoin pakastepussiin, pussin suun kiinni ja kaulimella "hakkasin" ja "rullailin") ja sekoita pehmeän voin kanssa tasaiseksi. Laita pyöreän irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä pohja vuokaan. Laita jääkaappiin lepäämään.

Täyte:
4 liivatelehteä
3 dl Kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 tomusokeria
1 dl Baileys kermalikööriä

Aloita laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Kiehauta Baileys ja lisää siihen liivatteet. Anna jäähtyä, mutta sekoita väliajoin (tekee muuten kalvon). Kaada liivatebaileys muiden aineiden joukkoon ohuena nauhana ja vaahtoa kokoajan sekoittaen (varo ettet vatkaa liikaa!). Laita jääkaappiin jähmettymään ainakin neljäksi tunniksi tai vaikka yön yli. Nonparellin ohjeessa päälle tuli vielä suklaakiille, itse tyydyin rouhittuun tummaan suklaaseen :)

Nam nam, hyvä syy herkutella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti