perjantai 9. joulukuuta 2016

Ylioppilasjuhlat, itsenäisyyspäivä ja kaikkea muuta


Vaikka olen ollut nyt työttömänä, ei aikaa ole jäänyt pelkästään kotona makoiluun. Sen koommin ei ole blogillekaan löytynyt viime aikoina aikaa eikä koommin innostustakaan. Valehtelematta olen ainakin kymmenen postausta aloittanut, mutten mitään loppuun saanut tehtyä. Järjestimme viikon yhteensoittoon suurinpiirtein sisareni ylioppilasjuhlia. Askartelin kutsukortit, leivoimme, siivosimme plus hoidimme miljoona muuta asiaa. Ja todella onnistuneet juhlat olivatkin! Aikataulujen kanssa oli hivenen ongelmia, juhla koululla alkoi vasta 16 ja ensimmäiset vieraat saapuivat juhlapaikalle jo 18. Ensimmäinen juhlija olikin jo paikalla, ennenkuin minä ja äitini saavuimme koululta. Tohinaa riitti kun hirveä määrä ihmisiä tulivat yhdellä rysäyksellä. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Itselleni juhliminen loppuikin pian vieraiden lähdettyä kun sain pahimman migreenikohtauksen kuin koskaan.

Ylioppilaskakuksi tein samantyylisen kuin rakkaan serkkuni ylppäreihin (postauksen näet tästä) kesällä 2015. Makuna tässä kakussa ovat tummasuklaa- sekä vadelmamousse. Toinen kakku on blue velvet kakku, jonka päällinen on tehty mirror glaze tekniikalla. Kakkupohja on siis sininen, väri ja maku on mustikoista. Välissä kakussa on vanilijamousse. Päällä pensasmustikoita sekä persimonista tehtyjä kukkia. Näiden lisäksi pöydästä löytyi suolaisista perinteinen kinkku voileipäkakku, itsetehtyjä karjalanpiirakoita sekä munavoita, joulukinkku (!<3), kalakakku, lohitäytteiset tuulihatut, suoraan 90-luvulta "siili" eli lihapulla, juusto ja tomaatti tai viinirypäle cocktail-tikut. Makeista yllä mainittujen kakkujen lisäksi mansikkatäytteiset tuulihatut, ylioppilaskeksit, lusikkaleivät, cake popsit (joiden kanssa lensi yhdet jos toisetkin ärräpäät) sekä suklaa hyydykekakku.






Seuraavana päivänä itsenäisyyspäivä olikin rauhallinen ja oikein mukava. Kaikessa rauhassa katsoimme tuntematonta sotilasta, linnanjuhlia ja söimme karjalan paistia ja tietysti juhlilta jääneitä herkkuja (mitä jäikin paljon!). Nyt onkin aika keskittyä jouluun, joka on jo nurkan takana. Koti on vielä siivoomatta, osa lahjoista hankkimatta ja muutama muu miljoonaa asiaa.  Eiköhän kaiken ehdi vielä hoitaa. Ennen joulua on edessä vielä pikkujoulut, above and beyondin keikka ja paljon muuta mukavaa. En uskalla luvata enää teille aktivoituvani blogin pariin, mutta yritän ainakin!


Näytetään IMG_6266.JPG

Voisinpa luvata, sulla on voittajan arpa. 
Voisinpa luvata, lempeesti kohtelee maailma. 
Voisinpa osata, sun joka kysymykseen vastauksen. 
Voisinpa luvata, koskaan et valitse väärin. 
Voisitpa todeta, selvispä hyvin taas tääkin. 
Voisinpa luvata, nää jutut menevät näin, 
parhain päin. 
Ehkäpä lupaan, 
mä huijaan sua hiukan,
en pyydä anteekskaan. 
Kaikki on hyvin 
ja hyvin voi olla. 
Että onni suosii vaan, 
sua onni suosii vaan. 

Voisinpa luvata, aina mä olen sun luona,
etkä sä kadota itseäs tuulissa tuolla.
Ja ketä rakastat
ja mitä haluatkaan,
sen myös saat.
Ehkäpä lupaan, 
mä huijaan sua hiukan,
en pyydä anteekskaan. 
Kaikki on hyvin 
ja hyvin voi olla. 
Että onni suosii vaan, 
sua onni suosii vaan.

Emma Salokoski Ensemble - Voisinpa luvata 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti