tiistai 13. joulukuuta 2016

Ilarin syntymäpäivä

Meidän pikku otus täytti 11.12. 2 vuotta. Meidän elo ei aina ole ollut maailman helpointa, pikku poitsulla on ollut paljon ongelmia vatsan ja syömisen kanssa, mutta kaikista noista on selvitty! Ilari on hyvin persoonallinen koira, jollaista en ole ennen nähnytkään. Ilari on hyvin tarkkaavainen, haluaa olla ihmisten lähellä ja seurailla mitä ympärillä tapahtuu. Viime vuoden tapaan, kerron Ilarista hauskojakin faktoja.


Ilari on todellinen äidin pikkupoika, Ilari ei edelleenkään päästä minua esimerkiksi vessaan ilman häntä. Jos Ilari on ollut yksin kotona ja palaamme avopuolisoni kanssa kotiin, ryntää Ilari aina ensimmäisenä moikkaamaan minua. 

Ilari on supernirso ruokansa kanssa. Alle vuoden ikäisenä Ilari hotki ruokaansa niin, että siitä epäiltiin johtuneen myös suolitukoksen. Äitini ostikin silloin Ilarille ahmimisen esto ruokakupin. Nyt saan houkutella Ilaria syömään, eikä siitä silti meinaa tulla mitään. 



Ilari on alkanut räyhäämään vastaan tuleville koirille. Ei välttämättä kaikille, yleensä Ilari on aivan hiljaa, mutta jos koira lähestyy Ilaria, alkaa Ilari yleensä äristä ja haukkua. Ilari selvästi pelkää, varsinkin isoja koiria, mutten yhtään tiedä mistä pelko voisi olla peräisin, mitään ikäviä kohtaamisia kun ei ole ollut. 

Vielä palatakseni syömiseen, Ilarilla on hauska tapa syödä (silloin kun hän haluaa syödä) hän ottaa naksun tai lihapalan kupista, laskee sen yleensä lattialle tai matolle ja syö sitten sen vasta. 

Iltsu inhoaa vaatteiden käyttöä ja kun näkeekin, että otan kaapista villapaidan tai paksumman talviloimen, luikkii se heti pakoon ruokapöydän tai sohvapöydän alle. 


Ilarilla on ollut ongelmia kutiavan ihon ja kutiavien korvien kanssa, jota on hoidettu ruokavaliolla sekä korvia korvahuuhteella, josta olikin apua. Huuhteen laittaminen ei vain ollut mitään yksinkertaista, jouduin loppupeleissä kietomaan Iltsun pyyhkeeseen, jotta sain huuhteen laitettua. Ja senkin jälkeen, olivat minulla kädet ja jalat verillä. 

Ilari tykkää lenkkeillä, mutta sen pienet tassut jäätyvät helposti pakkasilla. Vielä en ole löytänyt sopivia töppösiä sille ja kerran jos toisenkin olen kesken lenkin joutunut Ilarin ottamaan takin sisälle lämmittelemään. Onneksi Ilari on niin pieni, että tämäkin onnistuu!

Julian ylppäreissä oli 1-vuotias serkun tyttö, jonka kanssa Iltsu otti pientä nyrkkiottelua. Pikku tyttönen heilutteli käsiään Ilaria kohti ja Ilari teki samoin tytölle, ei tietenkään osunut tai sattunut mitään. Tämän jälkeen Ilari oli hyvin skeptinen tyttöä kohtaan. :D Loppupeleissä Iltsu antoi hyvin jopa silittää itseään. 

Vuosi taas takana, toivottavasti monia ihania vuosia edessä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti