tiistai 23. joulukuuta 2014

Jouluhaaste 2014

 
Joulu on jo ovella, mutta blogissa joulusta ei ole mainittu sanaakaan. Joulu tosiaan on yllättänyt taas kerran minut, enkä ole oikein henkisesti enkä fyysisesti valmistautunut jouluun lähes yhtään. Totta kai lahjat on hankittu ja tonttuillen pakattu, pipareita paistettu ja maistettu, sipisty ja supistu, siivottu ja viritelty jouluvaloja, kuusi on koristeltu, mutta jotain puuttuu. Missä on mun joulumieli? Vuosi on ollut raskas, enkä vieläkään ole pysähtynyt nauttimaan joulunajasta. Joulu on aina ollut minulle tärkeä, ei lahjojen takia, vaan sen rauhallisuuden, yhdessä olon, nauttimisen, SYÖMISEN takia. Tämän haasteen bongasin jostain, päätin herätellä joulumieltäni, jos se siitä vaikka aktivoituisi :)
Jouluhaaste 2014
 

Parasta joulussa?
 Joulussa on parasta ajattomuus. Saa olla tärkeiden ihmisten kanssa, muistaa heitä ja antaa lahjoja. Iloisuus ja onnellisuus. Mutta myös haikeus ja ikävä, nimittäin kymmenen vuotta sitten rakas mummini lähti jouluaattona enkeltenmaahan, siitä lähtien joulu on saanut aivan uuden merkityksen, se ei ole ainoastaan antamista ja saamista, vaan myös menetystä. Jouluna olen kiitollinen siitä, millaisia ihmisiä ympärilläni on ja todistan sen heille.


 Joulumusiikkisi?
 Meillä on äidin kanssa tapana jo about lokakuussa alkaa kuuntelemaan joululauluja, jouluna ne tulevat jo korvista ulos. Viime vuosina olemme löytäneet aivan mahtavan joululevyn, nimeä en kyllä nyt muista, jossa on ainakin biisit "Joulu omin päin", "Dead by Christmas" ja monia muita, ei niin kulutettuja joululauluja. Rakastan totta kai myös "Sylvian Joululaulua", "Varpunen jouluaamuna", "Kun joulu on", "Sydämeeni Joulun tein" jne. Monena vuonna olemme myös käyneet laulamassa Kauneimpia Joululauluja kirkossa, nyt se on muutamana vuonna jäänyt, tänä vuonna olen ollut niin kauheassa flunssassa nyt ennen joulua, joten laulamiset omalla kohdallani valitettavasti jääneet. Mutta joo, joululaulut ovat kyllä parhautta!

Tykkäätkö katsoa jouluelokuvia? Millaisia?
 En oikein pidä mistään valmiiksi nauretusta jenkkileffoista, joissa on aina samanlainen juoni. Mauri Kunnaksen kuvittamasta "Joulupukki ja noitarumpu" on lempi joululeffani, ilman sen katsomista ei vain joulu yksinkertaisesti voi alkaa. Myös jouluaattona täytyy ainakin pätkä nähdä "Lumiukosta", jonka olen joka vuosi katsonut ihan pienestä lapsesta lähtien. Ja joulupukin kuumalinja on ihan must! Ja kyllä, olen jymähtänyt viisi vuotiaan tasolle :D

Jouluherkkusi?
Haha, kaikki! :D En oikeastaan pidä kauheasti suklaasta, joten sitä en joulunakaan syö paljoa. Pidän kaikista suolaisista naposteltavista ja ruuista. Toki minuun uppoo piparit ja joulutortut, jälkiruoat ja kohtuudessa myös tuo suklaa.




Mitä pitää ehdottomasti olla jouluaterialla?
 Ah, ruokaa. Rakastan kaikkea jouluruokaa, syön kaikkea mitä eteeni tuodaan. En osaa nimetä mitään yksittäistä jouluherkkua, koska pidän niistä kaikista :D Oikea suursyömäri. Kinkku on hyvää, kaikki laatikot (paitsi maksalaatikko, joka ei mielestäni edes kuulu jouluun!), rosolli, lohi, SILLI, mäti, herneet, kaikki on hyvää! Ja pitää olla myös jouluaterialla!

Koska joulukoristeet pääsevät kotiasi koristamaan?
 Meillä ei omassa kodissamme ole muuta kuin parvekkeella kahdet jouluvalot, sekä yksi pitkäpartainen tonttu-ukko, enkä tarkoita avopuolisoani :D Se heiluu siellä joka päivä!
Vietän jouluaattoa vanhemmillani, ja viikonloppuna siellä jo koristeltiin ja laitettiin paikkoja :)

Joulu kotona vai jossain muualla?
 Kuten yllä mainitsin, vietän joulua lapsuuden kodissani äitini, isäni, siskoni ja koirani kanssa. Avopuolisoni viettää aaton hänen perheensä kanssa, illaksi tullaan omaan kotiin ja annetaan toisillemme lahjat. Joskus olen jäänyt aattoyöksi myös kotiin, mutta tänä vuonna toimimme näin. Joulupäivänä menemme avopuolisoni isovanhemmille syömään ja Tapaninpäivänä minun vanhemmilleni. Ihan toimiva käytäntö :)




Itsetehdyt vai valmiina ostetut lahjat?
Olen tänä vuonna tehnyt osan lahjoista itse, enemmänkin olisin halunnut tehdä, mutta aika loppui kesken. Arvostan todella paljon itsetehtyjä lahjoja, käsitöitä ja herkkuja, mutta ei kaupasta ostetuissakaan mitään vikaa ole :) Ensi joulun lahjoja aloitan tekemään jo tammikuussa!

Jouluvalot pimeyttä valaisemaan?
 Kyllä kyllä :)

Joulu perheen kesken vai isommassa porukassa?
 Lapsuuden jouluni vietimme usein isovanhemmillani, jossa mukana oli tätiä ja setää, serkkua ja jos jonkinmoista viipeltäjää. Pappani kuoltua ja mummon siirryttyä palvelukotiin, on tama perinne jäänyt. Toisinaan käymme setäni luona ja mummoa moikkaamassa palvelukodissa. Mutta muuten vietämme joulua vain perheen kesken.

Onko joululahjatoiveita?
 Mieleen ei tule yhtään mitään, olen varmasti pitkin vuotta sanonut että ton ja ton haluaisin ja/tai tarvitsisin jne. Arvostan paljon jos lahjaan on käytetty mielikuvitusta, vaikka olisin kaupasta ostettu, eikä mielellään mitään Juhlapöydän konvehtirasiaa.



 Paras saamasi joululahja?
 Olen saanut niin paljon lahjoja vuosien varrella, että mitään yksittäistä suosikkia ei ole. Kaikki lahjat ovat mieltäni ilostuttanut!

Kuvaile unelmiesi joulu?
 Jokainen joulu on unelmieni joulu. Vaikka jokainen joulu ei olekkaan ollut iloinen joulu, on niiden täytynyt olla sellaisia kuin ovat olleet. Viime jouluna takana oli paljon parisuhde ongelmia ja masennusta, vuosia sitten mummini kuoli jne. mutta jokaisella tapahtumalla on ollut tarkoituksensa, niiden on täytynyt mennä niin.

Ärsyttävin joululaulu?
 Hah, eiköhän jokainen joululaulu ala olemaan ärsyttävä jos sitä kuuntelee +100 kertaa :D Ei tule mieleen mikään erityisen ärsyttävä, mutta joidenkin esittäjien versioista en pidä, vaikka lauluista pitäisinkin.

Mitä jouluvalmisteluja olet tehnyt tälle vuodelle?
 Lahjojen tekeminen ja ostaminen sekä paketointi, joulukorttien tekeminen (jotka joka vuosi teemme itse!), joulusiivous joka on vielä pahasti kesken, kuusen koristelu, pipareiden tekeminen jne. Ja vielä on paljon hommaa edessä!
Paras joulujuoma?
 Glögistä pidän sekä kotikaljasta, jota meillä tarjoillaan jouluna. Viime vuonna teimme munatotia, joka oli ihan hyvää, vaikka rommia hulahtikin vähän turhan reippaasti :D




Kuusi? Oikea? Muovinen?
 Oikea kuusi ehdottomasti. Meillä ei omassa kodissamme ole tänä vuonna kuusta, koska tila on muutenkin ollut vähän kortilla. Lapsuudenkodissani on mahtava kuusi, jonka iskä ja setä hakivat itse mummolan metsästä!

Käykö teillä joulupukki?
 Kun olimme pieniä meillä kävi joulupukki aina. Nyt kun tässä ollaan pikkuhiljaa aikuistuttu, ei pukki ole meille enää eksynyt, vaikka olisi kyllä mahtava yllätys jos meille tulisi joulupukki :D T: Jenna 20 v ja Julia 17 v.

Paras joulumuistosi lapsuudesta?
 Hyörinä ja pyörinä, kiire oli sinne ja tänne, jouluruoka, jota isolla porukalla valmistettiin, joulusauna, tädit ja sedät, sekä joulupukin odottaminen! Se oli niin jännittävää, kihelmöivää ja voi sitä onnellisuuden määrää kun vihdoin pukki asteli sisälle. Vieläkin saan kylmiä väreitä kun mietin sitä lapsen innostusta ja odotusta, oih.

Aaton pukeutuminen, hienostellen vai hölläillen?
 Vaihtelevasti. Meillä ei mitään pukukoodeja ole koskaan ollut, mutta tykkään laittaa mekkoa päälle, meikata ja laittaa hiukset kivasti. Me käymme aattoaamuna joulusaunassa, jonka jälkeen on ihana saada laittautua ihan rauhassa!

Lempilaatikko?
 Porkkanalaatikko on suosikkini!

Paras joulusuklaa?
 Ää, en suklaasta niin kauheasti välitä, mutta sanotaan sitten kaikki fazerin suklaat. Oikeasti olen suklaamonsteri, jolla on  suu suklaassa ja joka vartioi jokaista palaa hengellään :D


Tortut vai piparit?
 Molemmat! Ehkä hitusen enemmän joulutortuista pidän, en tiedä mikä fiksaatio minulla on joulutorttuihin, voin syödä niitä koska vaan ja kuinka paljon vaan.

Oikein mukavaa joulua jokaiselle sinne ruudun toiselle puolelle! Blogi palailee joulu ja uuden vuoden postausten parissa mahdollisimman pian! :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti