sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Jouluhaaste 2017


Ihana jouluaatto on täällä! Rakastan joulua todella paljon ja tämä joulu onkin varmasti erilainen kuin muut joulut. Onhan tämä viimeinen joulu kun meitä on kaksi (plus Ilari). Ensi jouluna mukana häärääkin noin 8 kuukauden ikäinen poika! On se vaan niin ihana ajatus, mikä saa väkisinkin hymyn korviin saakka.

Jouluhaasteen olen kerran toteuttanut vuonna 2014 postaukseen pääset tästä. Tykkään vaan tosi paljon näistä haasteista joten tehdään taas - tosin hivenen eri kysymyksillä ja tietenkin onhan varmasti vastauksetkin muuttuneet tässä vuosien varrella!

1. Lemppari jouluherkkusi?

Rakastan jouluruokaa, oikeastaan kaikkea sitä, joten vastaan että jouluruoka! Raskaus rajoittaa hieman sitä mitä saa syödä, esimerkiksi rakastan graavilohta, mutta tänä vuonna sen joutuu jättämään lautaselta pois. En ole oikeastaan koskaan ollut jouluna mitenkään hirveästi makean perään, joulusuklaatkin jää yleensä syömättä. Saa nähdä onko tänä vuonna toisin, raskauden mukana on tullut ajoittainen himo suklaaseen ja on jo yksi konvehtirasia tuhottu vauvan kanssa kahteen pekkaan. 

2. Mitä toivot joululahjaksi itsellesi? 

Tämä on kyllä vaikea, läheiset ovat kyselleet aivan samaa ja olen vastannut, että vauvalle sitä ja vauvalle tätä. En oikein toivo mitään, toivon, että joulu on ihana ja rauhallinen ja jos (jos on hyvä!) lahjoja saan toivon, että ne olisivat käytännöllisiä ja ajatuksella hankittuja. Ja vauvalle jotain kivaa! 

3. Jouluperinne, jonka toteutat joka vuosi?

Meillä on tosi perinteinen joulu, joka on ihan mahtavaa! Ei mitään ylimääräistä härdelliä, ei spontaaneja juttuja vaan kaikki menee tietyn aikataulun mukaisesti. Olemme avopuolison kanssa sopineet että aaton vietämme omien läheistemme kanssa, joulupäivänä hänen perheensä kanssa ja Tapaninpäivänä minun. Ja tämä on toiminut todella hyvin monen vuoden ajan. Olisi kurjaa jos toinen ei saisi nähdä aattona perhettään sen takia, että pitäisi olla toisen puolison perheen luona. Saa nähdä miten joulua vietetään ensi vuonna! Mutta niin, aamusta ollaan muutaman vuoden ajan käyty joulukarkit hakemassa avopuolison kanssa ja sen jälkeen olen suunnannut Ilarin kanssa Mäntsälään. Siellä katsellaan joulupukin kuumaalinjaa, lumiukkoa ja muita ohjelmia sekä touhuillaan viimeisiä joulujuttuja, esimerkiksi viime vuonna koristelimmekin kuusen vasta aatto aamuna! Käymme joulusaunassa ja vähän laittaudutaan, jonka jälkeen lähdemme haudoille. Ruoka on haudoilla käynnin jälkeen ja sen jälkeen jaamme lahjat. Joskus yöllä lähdetään Ilarin kanssa ajelemaan kotiin. 

4. Kenen kanssa vietät joulun?

Kuten ylempänä mainitsin, vietän aaton vanhempieni ja sisareni kanssa, sekä tietenkin Ilarin ja Assin ja tänä vuonna vielä masuasukin <3 


5. Millainen olisi unelmiesi jouluaatto?

Joka jouluaatto on ollut unelmieni jouluaatto (paitsi tietenkin vuoden 2004 jouluaatto, jolloin mummoni nukkui pois). Rauha, perhe, hyvä ruoka, hämyinen ja mystinen tunnelma. Yhdessä vietetty aika. Ja olisi kivaa jos edes vähäsen olisi lunta! 

6. Voisitko viettää joulun lämpimässä, vai pitäisikö jouluna olla lunta? 

En voisi kuvitellakkaan, että jouluksi lähtisin minnekkään koti Suomesta, ei se tuntuisi joululta. Matkustaa voi ympäri vuoden, mutta joulu ei ole joulu missään Thaimaassa. En usko, että haluaisin jouluksi lähteä edes minnekkään pohjoiseen Rukalle tai muualle, haluan kuitenkin toivottaa hyvät joulut myös edesmenneille läheisille ja käydä sytyttämässä heille kynttilän haudalle. 

7. Paras jouluelokuva? 

Ehdottomasti joulupukki ja noitarumpu, edelleen, se vaan on aivan paras joululeffa! Sekä myös Frozen on aika hyvä ;)

8. Lempi joululaulusi?

Olen tänä vuonna saanut uuden lemppari joululaulun, joka on "Tonttu", ehdottomasti raskasta joulua J-P Leppäluodon esittämänä. Olen ensimmäistä kertaa ikinä kuunnellut jo muutaman viikon nimenomaan raskasta joulua albumeita, en ennen jotenkin yhtään lämmennyt sille. Nyt huomaan, etten jaksa kuunnella "perusversioita" vaan mielummin raskaampaa! Ari Koivusen esittämä "Sylvian joululaulu" on toinen lemppari! 

9. Milloin koristelet joulukuusen ja miten? 

Meillä on niin pieni kämppä, ettei sinne kuusta mahdu. Vanhemmilleni tulee kuusi ja katsotaan, ehdinkö mukaan koristelemaan. Teemana Suomi100 ja kuuseen pääsee valkoiset ja siniset koristeet!

10. Jouluaskarteluvinkki? 

Oi, rakastan askarrella ja tehdä käsitöitä, joka vuotiseen tapaan tein tänäkin vuonna joulukortit itse. Vinkkejä en oikein keksi, muuta kuin, että kannattaa varata paljon aikaa! Nimimerkillä joululahjasukatkin jäi osasta paketeista ajanpuutteen takia pois. 

Aivan ihanaa joulua kaikille lukijoille! ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti