Tein tänä vuonna muutamia kahvikakkuja jouluviemisiksi. Tein kahdellaisia ja tässä niihin ohjeet:
Nämä kaksi yllämainittua ovat jouluisia, rommin vivahteisia hedelmäkakkuja. Molempien päällä on rommikreemi, tomusokeria ja sokerimassakoristeita. Näihin valmistuivatkin ihan ensimmäiset itsetekemäni ruusut! Vuokana käytin silikoonista ruusuvuokaa.
Hedelmäkakku
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
N. 100 g punaisia ja/tai vihreitä kirsikoita
N. 100 g kuivattuja viikunoita
N. 100 g kuivattuja taateleita
Rommia
Pilko hedelmät ja laita ne tilkkaan rommiin likoomaan.
Vaahdota margariini ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja hedemäpalat.
Sekoita taikinan joukkoon.
Jos taikina on turhan paksua, lisää joukkoon nestettä kuten kiehuvaa vettä.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 1 tunti.
Kumoa jäähtynyt kakku.
Jouluinen maustekakku
4 dl piimää
2 dl tummaa siirappia
1 1/2 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 1/2 tl soodaa
175 g voita
Sekoita piimä, siirappi ja sokeri.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää sulatettu rasva.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (n. 2,5 l).
Paista 175 asteessa 45-60min. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Tässä päällä voikreemi, tomusokeria ja sokerimassakoristeita.
Makoisaa Joulua!
http://kouluponi.blogspot.fi/2013/12/vuonna-2013.html heitin sua haasteella!:)
VastaaPoista