Serkkuni ja tätini tulivat tänään käymään ja eilen mietiskelin että mitäköhän tarjottavaa sitä keksisi. Puolukka oli varma valintani, koska olen siitä nyt kovasti innostunut. Äiti oli joskus bongannut valion sivuilta tälläisen "Kinuski-puolukka kakun" jota sitten lähdin jäljittelemään. Ja olihan se ihan mahtavan makuista! Nam! Rakastan puolukan ja kinuskin yhdistelmää, makeaa ja hapanta. Tässä vielä ohje kakulle:
Puolukka-kinuski kakku
Pohja
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti taikina tasaiseksi. Kaada taikina noin. 24 cm halkaisijalta olevaan jauhoitettuun vuokaan. Paista n.30-45 min 175 asteessa keskitasolla.
Täyte
3 dl puolukoita
1 ½ dl sokeria
250g maitorahkaa
4 dl vispikermaa
Survo puolukat ja lisää niihin sokeri. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa vispikerma ja lisää joukkoon varovasti nostellen. Laita kylmään lepäämään.
Jäähtynyt kakkupohja kumotaan ja leikataan kolmeen osaan. Kokoa kakku jo valmiiksi tarjoilualustalle. Aseta ensimmäinen levy pohjaksi ja kostuta maito-vaniliasokeri seoksella. Laita ohut kerros täytettä. Toista toimenpide kunnes viimeinen levy on kakun päällä. Täytettä tulee jättää vielä n. puolet kakkupohjan vuoraamista varten. Kostuta se ja laita kakku lepäämään mielellään seuraavaan päivään.
Ota kakku huoneenlämpöön ja vuoraa lopulla täytteellä kakun reunat ja päällinen. Keitä seuraavaksi kinuski.
Kinuski
2 dl kuohukermaa
1 ½ fariinisokeria
Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa kunnes seos alkaa sakeentua ( eli n.15min). Anna kinuskin jäähtyä hetki. Jos olet epävarma, onko kinuski valmista, voit kokeilla vanhaa kikkakolmosta. Laita juomalasiin vettä ja tiputa tippa kinuskia lasiin. Jos kinuski jää kököksi ja voit muovailla sitä sormilla on kinuski valmista. Jos kinuski leviää tai sitä on vaikea käsitellä, se ei ole vielä valmista.
Kaada jäähtynyt kinuski kakun päälle ja anna hetken olla. Ota sillä välin n. kourallinen puolukoita ja pyörittele niitä tomusokerissa. Asettele tai huitaise (niinkuin minä!) puolukat kakun päälle ja tadaa kakku on valmis!
Nää sun kakut menee kerta kerralta vaan upeemman näköisiksi (ja varmaan makuisiksikin!), naminaminami! :-) Lisää vaan kaakkupostauksia, voi kun osais itekin tehä noin hienoja. <3
VastaaPoistaAwwww kiitos (: <3 ei se ole niin vaikeeta ku miltä näyttää, siitä vaa kokeilemaan ;)
Poista